Eigenlijk zou ik nooit The Bony King of Nowhere op Brussels Summer Festival hebben gezien. Vrijdag 19 augustus had ik normaal gezien op Pukkelpop rondgelopen en had ik deze sympathieke Gentenaar de avond ervoor in de Wablieft-tent aan het werk gezien. Een van de tenten die compleet verwoest werden door de storm.

Na de afgelasting van Pukkelpop viel ik in een zwart gat en om mijn 'kater' van alle tragische gebeurtenissen wat te verzachten, besloot ik die vrijdag dan toch maar een 'efforke' te doen en een optreden op Brussels Summer Festival mee te pikken.

Om 19 u. druppelden de eerste bezoekers binnen. Bram Vanparys vroeg ons wat dichterbij te komen staan en vertelde ingetogen dat hij zijn show wou opdragen aan alle slachtoffers van Pukkelpop. En de muziek van The Bony King of Nowhere bleek een balsem voor gehavende zielen. Halverwege het optreden verontschuldigde Vanparys zich voor het feit dat hij zo zwijgzaam tussen de nummers door was en dat hij geen grappen vertelde. Maar zulke grappen en grollen hadden haaks op zijn muziek gestaan. Zijn muziek behoeft geen verdere uitleg. Die boort zich een weg naar je hart en zeker op momenten van rouw is deze dromerige, melancholische soundtrack de perfecte begeleiding voor je sombere gedachten. Bedankt, Bony King, blij dat ik je eindelijk live aan het werk heb kunnen zien.

Setlist: There I Am | The Poet | Favourite | Alas, My Love | The Garden | Maria | nieuw lied (Travelling Man, echte titel niet bekend) | Sleeping Miners | Some Are Fearful | The Weight (cover van The Band) | Eleonore

brussels summer festival, 2011, The Bony King of Nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

De band pauzeert even aan de kant, terwijl Vanparys solo een nummer speelt.

brussels summer festival,2011,the bony king of nowhere

copyright foto's: Katrien Delcourt

14:21 Gepost door Katrien Delcourt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpg

Dinsdag 16augustus vond de 5de dag van Brussels Summer Festival plaats. Ik ging niet zo lang, maar zag wel enkele leuke bands!

Om 19uur speelde Elvis Black Stars op de Kunstberg. Ik kende de band zelf nog niet, maar dat hield mij niet tegen om toch een kijkje te gaan nemen. De band bestaat al sinds 2007 en brengt rock 'n roll met een pop kantje. Leuk, maar echt uniek, niet echt vond ik. Al wisten ze het wel leuk te brengen. Een beetje verleidend speelden ze dansenbare rock 'n roll. Zeker niet slecht, maar wel een band die ik nog niet direct als headliner van een concert zie.

Daarna was het op de Kunstberg tijd voor één van mijn favoriete Belgische bands: Balthazar.  Voor mij was dit denk ik de 8ste keer dat ik ze live zag. Ze startten hun set met de single 'The Boatman'. Niet heel erg veel mensen leken het te kennen, maar ze vonden het blijkbaar wel leuk. De Kunstberg vulde zich mooi, niet alles stap vol, maar een plein vol mensen die goed verdeeld stonden. De set bevatte ook 4 nieuwe nummers en mij klinken ze best veelbelovend voor de nieuwe plaat. Ze behouden de echte Balthazar-sound, maar komen toch vernieuwend over door een iets ander gebruik van de instrumenten. Afsluiten deed de band met 'Blood Like Wine'. Een heerlijke liedje waarbij alle handen toch even in de lucht gingen. Opnieuw een erg leuk optreden dus. Ik blijf fan!

Voor mij was dat de laatste dag Brussels Summer Festival. Morge trek ik zelf nog naar Hasselt voor een dagje Pukkelpop. Voor wie toch nog graag naar Brussels Summer Festival gaat, hier volgt de line up voor de komende dagen.

DONDERDAG 18/8:

Kunstberg: Ian Kelly (19u), Polyphonic Size Feat JJ Burnel (20u30), Karl Bartos (22u)

Magic Mirrors: Toma (20u), Jali (20u45), Mickaël Miro (21.30)

VRIJDAG 19/8:

Kunstberg; The Bony King Of Nowhere (19u), Syd Matters (20u30), K's Choice (22u)

Magic Mirrors: Monteparnasse (19u), Melissmell (20u15), Joy (21u45)

ZATERDAG 20/8:

Kunstberg: The Two (19u), An Pierlé & White Velvet (20u30), Cascaseur (22u)

Magic Mirrors: Laetitia Velma Feat Dominique A (20u), Olivia Pedroli (21u30)

Koningsplein: DJ Turky (15u), DJ Ben (15u30), Wild Deuces (15u45), The Drew Davies Rhythm Combo (17u), Casablanca Carambol Company (18u), Si Cranstoun (19u), Lil'Mo And The Unholy 4 (20u30), Mike Sanchez And The Drew Davis Rhythm Combo (21u30)

ZONDAG 21/8:

Kunstberg: Harvey Quinnt (19u), Yelle (20u30), Stromae (22u)

Magic Mirrors: Cyril Mokairsh (20u), Applause (21u30)

Koningsplein: The Bopatones (15u30), The Alkali Flats (16u45), Billy Joe One Man Band (18u), Shim Sham Trio (19u), Nico And The Rhythm Dudes (21u30)

 

Je kan natuurlijk ook elke dag nog om 21u30 en 23u15 naar Cinematik gaan op het Museumplein of om 22u daar gaan kijken naar Page Blanche.

Veel plezier!

17:58 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpg

Gisteren vond in in hartje Brussel de 4de dag van Brussels Summer Festival plaats. Een groot deel van de mensen moest niet werken vanwege Onze Lieve Vrouw Hemelvaart en dat was best wel te zien aan de hoeveelheid mensen die aanwezig waren.

Ikzelf zakte ook op tijd af naar onze hoofdstad om deelnemers van Humo's Rock Rally 2008 aan het werk te zien, namelijk The Hong Kong Dong. In Brussel leken de Gentse broer en zus nog niet erg bekent. Het publiek schrok dan ook een beetje toen ze de nogal opvallende kostuums zagen. The Hong Kong Dong leek er echter meteen veel zin in te hebben. De band wist met hun enthousiasme en vrolijke pop/rock al snel wat meer interesse te wekken. Het leukste aan de band vond ik het feit dat ze zo uniek zijn en zo lekker doen waar ze zin in hebben. Het plaatje klopt van de sound tot de kostuums en van de songteksten tot de grappige bindteksten. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Daarna ging ik naar de Kunstberg om een stuk van Xaman-Ek mee te pikken. Er stond nog niet super veel volk, maar al enkele enthousiastelingen stonden vrolijk mee te wippen op de reggae/wereldmuziek. De band was heel uitgebreid en had instrumenten bij die je ziet in een doorsnee reggaeset, maar ook ukulele, contrabass, accordeon en enkele andere waren er aan toegevoegd. Best wel leuk om naar te kijken! Ook de band zelf was om het zo te zeggen nogal gevarieerd. Een 'indiaan' aan de gitaar, een 'franseman' achter de drums, een 'rocker' aan de bass, een 'reggae man' achter het keyboard, een 'spanjaard' met een gitaar en vocals, een 'hiphopper' met ukulele en vocals en een 'latina' als zangeres. Aangenaam om naar te kijken, zeker weten, maar ik was niet echt in een dansstemming dus vertrok op tijd naar de Magic Mirrors.

In de Magic Mirrors zag ik Sophie Galet. De tent vulde zich mooi op voor deze jonge dame. Het grootste deel zat wel, maar dat stoorde absoluut niet bij die set. Sophie startte me een Engels lied, maar ging daarna al snel over naar haar Franse chanson. Iets wat het publiek wel leek te smaken. Haar bindteksten waren ook best leuk, ze leek serieus, maar gaf er telkens weer een grappige draai aan. Wie houdt van chanson en blues moet zeker eens gaan kijken naar Sophie Galet. Ikzelf zou niet meteen naar een volledig optreden gaan, enkel en alleen omdat het genre niet 100% mijn ding is.

Als laatste maandag ging ik (uiteraard) kijken naar Jamie Cullum. Zijn set ging van start met zijn eigen single 'I'm all over it'. De muziek klonk niet slecht, maar zijn stem leek toch nog niet helemaal wakker of zat zijn keel een beetje dicht door zijn das? Na het eerste nummer trok hij zijn das, vest en hemd uit en wauwww... hij stond er. Klein, een echt Engels accent, een pianokennis die ik zelden zag en vooral véél energie. De set bevatte eigen nummers, maar ook vele covers zoals 'Seven Nation Army' van The White Stripes, 'Don't Stop The Music' van Rihanna en 'Love Is A Losing Game' van Amy Winehouse . Allemaal met een heerlijke jazz sound deze keer dan wel. Met een fantasische liveband achter zich klonk het nummer na nummer echt af. Jamie zelf was erg enthousiast over hij prachtige Paleizenplein waarop hij mocht spelen en over het publiek. 'I wish I could play for you till the sun comes up', zo zei hij. En het publiek zei geen nee. Iedereen kreeg hij aan het dansen en ook zelf kon hij niet stilzitten. Zingen, beatboxen en pianospelen maken van hem een zeer veelzijdig artiest en dat werd wel geapprecieerd. Geen speciale kostuums ofzo, juist Jamie Cullum met zijn band. Een echte topper. Jammer genoeg was dit het laatste concert van zijn zomertour, maar je kan hem sowieso later ergens wel weer aan het werk zien. Niet twijfelen dan, maar doen zou ik zeggen!

Vandaag te zien op Brussels Summer Festival:

Kunstberg: Elvis Black Stars (19u), Balthazar (20u30), Vismets (22u)

Magic Mirrors: Milann&Laloy (20u), Irma (21u30), Blue Velvet (23u)

Museumplein: Cinematek (21u30), gezelschap Luc Amoros met Page Blanche (22u), Cinematek (23u15)

17:16 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpg

Brussels Summer Festival heeft een mooie start genomen. Vrijdag hield ik het bij het podium op het Paleizenplein. Opener hier was Bikinians. De energieke belgische band wist er meteen de sfeer in te brengen en schudde iedereen mooi wakker voor dit 10-daags festival. De single 'Hit The Fan' leek goed gekend door het publiek. Vanaf de eerste keer dat ik ze live zag ben ik fan. Ook deze keer wisten ze mij blij te maken met hun hevige pop/rock. Gewoon heerlijk!

Daarna was er plaats op het podium voor een grote belgische band. Wie in België kent ze niet, Hooverphonic? Op zich misschien niet super verrassend, maar wel betoverend mooi! Ik zag de band zelf nooit met zangeres Geike Arnaert, maar ik denk wel dat Noëmie Wolfs daar helemaal op haar plaats staat. Haar stem ik gewoon prachtig. Zet daar nog een fantastische band achter en wat heb je nog meer nodig?

Om 21uur was het tijd voor Ozark Henry. Het Paleizenplein stond mooi vol en iedereen leek gefascineerd door de eigenzinnige Piet Goddaer. Weliswaar op een goede manier. Iedereen was aandachtige en leek de muziek goed te appreciëren. Een mooie combinatie van nieuwere nummer met enkele oudere singles maakte er een heerlijk concert van!

Omdat ik mijn trein moest halen hield Brussels Summer Fest daar al op voor mij.

Maar zaterdag ging ik weer... dit keer om wat meer van dit stadsfestival te verkennen en ik moet zeggen... het was de moeite!

Als is aankwam was June & Lula al van start gegaan op de Kunstberg. Wat ik het leukste vond aan het optreden was de dwarsfluit. Zo 'klassiek' voor velen, maar hier zeer fris en vernieuwend. Dit in combinatie met de mooie samenzang van de dames maakte er een prachtig geheel van!

Op het Paleizenplein stond zaterdag Akro. Leuke rap, doe daar een DJ, saxofoon en een paar zangeressen bij en je bekomt Akro. Het publiek leek nog niet echt wakker te zijn, maar stond al wel 'chill' mee te bewegen en te knikken. Wanneer Akro vroeg naar een beetje medewerking van het publiek, schoten een aantal mensen echter wel wakker er deden ze lekker mee.

Na Akro trok ik naar het Warandepark waar de Magic Mirrors is. Een prachtige spiegeltent voor een beperkt publiek, maar dat maakte het natuurlijk helemaal af. Opener in die tent was The Waow. En ik moet zeggen 'WAOW' wat een leuke nieuwe ontdekking. Ik ging er naar kijken omdat de naam wel tof klonk en heb er ineens een band bij op mijn lijstje van bands die ik zeker eens opnieuw wil zien. De enthousiaste frontman bewoog lekker hevig op de stevige indie/pop/rock muziek. Gitaren, drums en een paar synths, meer had de band niet nodig voor een feestje. Een 'must see' voor wie houdt van complexloze power pop! En dat puur belgisch!


Verder heeft Brussels Summer Festival nog zoveel meer te bieden. Het festival is gelegen in het centrum van de stad, super gemakkelijk te bereiken met de trein (Brussel Centraal). Ook buiten de podia waarvoor je een bandje nodig hebt is er de mogelijkheid een leuk dagje te hebben. Er zijn verschillende standjes met lekkers om te eten en te drinken en er zijn tentjes waar je kleren of leuke accessoires kan kopen. Je kan de free runners zien, optredens meevolgen op schermen buiten het festivalterrein. Kortom genoeg om gezellig eens een kijkje de gaan nemen!

casa blanca 2011+ bsf2011 026.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 028.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 037.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 047.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 071.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 080.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 083.JPG

 

 

00:48 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpgVanavond start men in Brussel met de 10de editie van Brussels Summer Festival. Het 10-daags festival heeft dit jaar weer een hele waaier van cultuur in de aanbieding. Niet enkel veel muziek uit België, maar ook verschillende internationale artiesten zullen er te vinden zijn. Daarbuiten maakt het festival ook plaats voor voorstellingen en kortfilms. Kortom een festival voor wie niet vies is van de gezellige stadssfeer gecombineerd met een mooi pakje cultuur.

De start is, om het zo te noemen, ineens een knaller. Bikinians opent het Paleizenplein om 18uur. Ik zag ze zelf dit jaar al 2 keer en elke keer zat het er helemaal op. Het enthousiasme van de frontman in combinatie met de heerlijke pop-rock muziek is een echte topper. Zet je zeker op de eerste rij, want dan kan het goed zijn dat je vlak naast de zanger staat als deze in het publiek springt.

Daarna speelt Hooverphonic. Een band die ondertussen zowat iedereen in België al wel kent denk ik. Zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen en betoverd te worden door de prachtstem van zangeres Noëmie.

Om 21uur is het tijd voor Ozark Henry. Frontman Piet Goddaer is een speciaal man met een unieke stem. Hij durft wel eens in rok op het podium te verschijnen en dat maakt het hele plaatje af. Hij heeft ondertussen al enkele prachtsingles op zijn naam staan zoals 'Sweet Instigator' en 'This one's for you'.

Als laatste op vrijdag op het Paleizenplein, speelt de Britse band Archive. Ze zijn ondertussen al enkele jaren bekend, maar blijven verrassen met progressif rock tot electro. Zeker eens langsgaan zou ik zeggen!

Op de Kunstberg vrijdag gaat men van start met Stephanie Crayencour. De jonge dame brengt franse chansons met een pop-rock invloed. Een leuke opener lijkt mij.

Om 20.15 speelt de Belgische band Mustang. Iets helemaal anders dan voorganger Stephanie Crayencour. Het duo brengt dance/house. Het is nog vroeg dan, maar wie al klaar is om te feesten... ga daar zeker eens een kijkje nemen!

Afsluiter van de Kunstberg is Agoria. Deze DJ kan je ondermeer kennen van single 'Dust'. Hij draait in zijn sets vooral electro, swing en techno. Dit alles met een beetje een duister kantje wat het erg leuk en interessant maakt.

Het laatste muziekpodium is 'Magic Mirrors' gelegen in het Warandepark. Om 20uur speelt Laila Amezian hier. Het Belgische trio brengt een combinatie van Arabische muziek met klassieke en jazz invloeden. Weer iets helemaal anders dus, maar zeker de moeite!

Daarna speelt Weli er. Een Belgische band, maar dat zou je niet meteen zeggen. Hun muziek wordt zowat helemaal beïnvloed door Afrika. Zowel de soul, gospel en instrumenten hebben er invloed op. Heel dansbaar en echt de aangenaam. Je gaat je haast op vakantie voelen!

Ten slotte is er nog vanalles te doen op het Museumplein. Om 20uur is er Parkour & FreeRunning. Om 21.30 is er Cinematek. Om 22uur stelt het gezelschap Luc Amoros Page Blanche voor en om 23.15 is er opnieuw Cinematek.

Ik zou zeggen, veel plezier op dit cultureel uitje!

14:59 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Festivals, 2011De maand juni loopt ten einde en dan wordt het druk bij Generation. Het festivalseizoen wordt dit weekend geopend en wij zullen jullie onderdompelen in een zomer vol muziek en jullie de festivals laten beleven alsof jullie er zelf bij waren. De Generation-redactie en onze bloggers zullen jullie ogen en oren zijn op de vele festivalweides. Recensies, sfeerverslagen, foto’s, anekdotes, interview, video’s en meer van dat lekkers mag je bij Generationopdefestivals verwachten.


Maar da’s niet alles, want je kan bij ons ook heel wat optredens van Graspop Metal Meeting, Rock Werchter en Pukkelpop live bekijken en achteraf herbekijken! Je hoeft alleen je vrienden uit te nodigen, een paar pintjes erbij te pakken en naar onze live player www.generation.be/live te surfen. Zet hem bij je favorieten, dan vind je snel de weg terug naar de live optredens!


Generation en onze Generationopdefestivals-blog zullen op alle mogelijke manieren verslag uitbrengen van de festivals:


-een blog (daar zit je nu op)
-liveoptredens (hier)
-de line-ups van zomerfestivals met heel wat info over de groepen (hier)
-infoberichten in real time dankzij Twitter (hier)
- infoberichten op Facebook (hier)
-wedstrijden om tickets te winnen en zelf een festival te kunnen doen (hier)
-heel wat dossiers over de festivals (hier)
-massa’s info en zelfs live video op je gsm (http://m.generation.be)
-de grootste festivalapplicaties op je gsm  (Graspop, Werchter, Dour en andere volgen nog)


Ga je zelf ook naar een van de festivals die wij bespreken? Laat ons dan zeker weten wat jij ervan vond door een commentaar achter te laten.

Tot heel dit weekend op Graspop en Couleur Café!

17:04 Gepost door Katrien Delcourt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |