18
aug

Pukkelpop tijdelijk stilgelegd door gevolgen noodweer

 pukkelpop,2011,noodweer,persconferentie

Een hevig onweer heeft Pukkelpop in de late namiddag zwaar getroffen. Verschillende constructies zijn beschadigd en twee tenten zijn ingestort. De organisatie van Pukkelpop maakt melding van 2 slachtoffers, een veertigtal zwaargewonden en een aantal lichtgewonden. De zwaargewonden zijn afgevoerd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen, de lichtgewonden naar de sporthal van Kiewit. Een van de slachtoffers bevond zich op het festival, het andere slachtoffer viel op de camping. Een psycholoog is ingeschakeld om de geschokte festivalgangers bij te staan.

Het algemeen rampenplan is afgekondigd en de hulpdiensten zijn ingeschakeld om de nodige bijstand te bieden. Er is ook het noodnummer 011 23 97 11, waarop mensen met vragen terecht kunnen.

Wat betreft het verdere verloop van het festival en de avond zelf, kan het festival nog geen duidelijkheid bieden. Een heel aantal podia, waaronder de Boiler Room, de Wablieft-tent en de Chateau-tent, blijven vanavond dicht. Om de rust terug te brengen, zal er wel nog muziek worden gebracht. Wie er vanavond nog zal optreden, is nog niet bevestigd.

UPDATE

In een tweede persconferentie heeft de organisatie meegedeeld dat uit respect voor de slachtoffers er op donderdagavond geen optredens meer zullen plaatsvinden. De hulpdiensten kunnen zo hun werk doen en de organisatie kan zo ook het terrein weer opruimen en veilig maken voor de volgende twee dagen. Verwacht wordt dus dat Pukkelpop morgen om 11 uur een nieuwe start kan maken. Wie zich niet veilig voelt op de camping, kan terecht op de Philipssite en in de Grenslandhallen.

Lees ook:

"Verschillende gewonden gevallen op Pukkelpop"

Pukkelpop: gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Hasselt

Pukkelpop: crisisopvang in sporthal Kiewit

Noodnummer voor drama Pukkelpop geopend

Pukkelpop: premier Leterme betuigt medeleven

Organisatie Pukkelpop schort activiteiten voorlopig op

 

22:21 Gepost door Katrien Delcourt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.