17
aug

Het ideale Pukkelpop-parcours (vrijdag)

Alice gold 

Alice Gold ken je voornamelijk van haar hitsingle 'runaway love'. Werd vanuit het niets tot ster gebombardeerd. Ellie Goulding indachtig, hoop ik dat het voor haar niet fout afloopt...


Alice gold - vrijdag 19 augustus @ Marquee (12:20-13:00)

Example

Londonaar Elliot Gleave is beter bekend onder zijn artiestennaam Example. Die naam is afgeleid van zijn initialen e.g. wat in het latijn de afkorting is van 'bijvoorbeeld' ofte 'example'.

De man is al een tiental jaar aan het optreden, maar verwierf pas vorig jaar bekendheid met "Kickstarts". Momenteel werkt Example aan een derde album "playing in the shadows" waarvan single "Changed the Way You Kiss Me" de voorloper is. Nu al is duidelijk dat de rapper steeds meer evolueert in de richting van dance.

Example - vrijdag 19 augustus @ Dance Hall (15:15-16:00)

Jonathan Jeremiah

Koperblazers, strijkers en een donkere warme stem: Jonathan Jeremiah lijkt wel afkomstig te zijn uit een vorig tijdperk. “Happiness"?

Jonathan Jeremiah - Vrijdag 19 augustus @ Marquee (16:25-17:15)
 
Esben and the witch

De band is vernoemd naar een luguber Deens sprookje waarin kinderen op allerlei manieren worden vermoord. Geen toeval !!! Hun muziek moet het namelijk hebben van de benauwende sfeer: manisch en vol razernij.  "At midnight the witch came with a knife and cut all of her daughter's throats."

Esben ad the witch - vrijdag 19 augustus @ Chateau (17:10-17:55)


Noisettes

De Noisettes halen hun inspiratie in de sixtiesperiode. Een periode die mede dankzij de onlangs overleden Amy Winehouse en consoorten weer hip is. "Wild young hearts" is hun geslaagde laatste cd (ondertussen al een aantal jaartjes oud), 'don't upset the rhythm' hun grootste hit. Zangeres Shingai Shoniwa verrast zowel door haar elegantie, als door de manier waarop ze de strijd met de gitaren aangaat.


Noisettes - vrijdag 19 augustus @ Marquee (17:55-18:45)

SBTRKT

SBTRKT ofte Subtract is niet de enige dubstep-groep op Pukkelpop, maar zonder twijfel de meest opvallende. Aaron Jerome verschuilt zich letterlijk achter een masker. Hij wil liever anoniem zijn en de muziek voor zich laten spreken.

SBTRKT : vrijdag 19 augustus @ Chateau (20:15-21:05)

Crystal Castles

Crystal Castles is Mario Bros op speed: trashy computersamples opgesmukt door de spooky stem van losbandige zangeres Alice Glass. Bekendheid verwierven ze voornamelijk dankzij hun hit 'not in love', ingezongen door robert Smith van the Cure.

Crystal Castles - vrijdag 19 augustus @ Dance Hall (21:20-22:15)


Eminem

Na tien jaar afwezigheid is Eminem nog eens in Belgie te zien. Een uniek concert, want dit wordt de enige show dit jaar op het europese vasteland.

Eminem - vrijdag 19 augustus @ Main Stage (22:05-23:35)

Jamie woon

Ook Jamie Woon zou je gemakshalve kunnen onderbrengen onder het dubstep-genre. Maar niet getreurd, zijn muziek is veel meer: de man is gezegend met een prachtige soulstem. Muziek die volledig tot zijn recht komt in een klein zaaltje. Wat dit op Pukkelpop gaat geven, zien we vrijdagavond wel...


Jamie Woon - vrijdag 19 augustus @ Club (23:30-00:25)

Deftones

Schuimbekkend, verschroeiend, knallend... Ideaal om heel hasselt en omgeving nog eens wakker te schudden.

Deftones - vrijdag 19 augustus @ The Shelter (00:35-01:35)

16:52 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.