16
aug

Verslag Brussels Summer Festival: dag 4

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpg

Gisteren vond in in hartje Brussel de 4de dag van Brussels Summer Festival plaats. Een groot deel van de mensen moest niet werken vanwege Onze Lieve Vrouw Hemelvaart en dat was best wel te zien aan de hoeveelheid mensen die aanwezig waren.

Ikzelf zakte ook op tijd af naar onze hoofdstad om deelnemers van Humo's Rock Rally 2008 aan het werk te zien, namelijk The Hong Kong Dong. In Brussel leken de Gentse broer en zus nog niet erg bekent. Het publiek schrok dan ook een beetje toen ze de nogal opvallende kostuums zagen. The Hong Kong Dong leek er echter meteen veel zin in te hebben. De band wist met hun enthousiasme en vrolijke pop/rock al snel wat meer interesse te wekken. Het leukste aan de band vond ik het feit dat ze zo uniek zijn en zo lekker doen waar ze zin in hebben. Het plaatje klopt van de sound tot de kostuums en van de songteksten tot de grappige bindteksten. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Daarna ging ik naar de Kunstberg om een stuk van Xaman-Ek mee te pikken. Er stond nog niet super veel volk, maar al enkele enthousiastelingen stonden vrolijk mee te wippen op de reggae/wereldmuziek. De band was heel uitgebreid en had instrumenten bij die je ziet in een doorsnee reggaeset, maar ook ukulele, contrabass, accordeon en enkele andere waren er aan toegevoegd. Best wel leuk om naar te kijken! Ook de band zelf was om het zo te zeggen nogal gevarieerd. Een 'indiaan' aan de gitaar, een 'franseman' achter de drums, een 'rocker' aan de bass, een 'reggae man' achter het keyboard, een 'spanjaard' met een gitaar en vocals, een 'hiphopper' met ukulele en vocals en een 'latina' als zangeres. Aangenaam om naar te kijken, zeker weten, maar ik was niet echt in een dansstemming dus vertrok op tijd naar de Magic Mirrors.

In de Magic Mirrors zag ik Sophie Galet. De tent vulde zich mooi op voor deze jonge dame. Het grootste deel zat wel, maar dat stoorde absoluut niet bij die set. Sophie startte me een Engels lied, maar ging daarna al snel over naar haar Franse chanson. Iets wat het publiek wel leek te smaken. Haar bindteksten waren ook best leuk, ze leek serieus, maar gaf er telkens weer een grappige draai aan. Wie houdt van chanson en blues moet zeker eens gaan kijken naar Sophie Galet. Ikzelf zou niet meteen naar een volledig optreden gaan, enkel en alleen omdat het genre niet 100% mijn ding is.

Als laatste maandag ging ik (uiteraard) kijken naar Jamie Cullum. Zijn set ging van start met zijn eigen single 'I'm all over it'. De muziek klonk niet slecht, maar zijn stem leek toch nog niet helemaal wakker of zat zijn keel een beetje dicht door zijn das? Na het eerste nummer trok hij zijn das, vest en hemd uit en wauwww... hij stond er. Klein, een echt Engels accent, een pianokennis die ik zelden zag en vooral véél energie. De set bevatte eigen nummers, maar ook vele covers zoals 'Seven Nation Army' van The White Stripes, 'Don't Stop The Music' van Rihanna en 'Love Is A Losing Game' van Amy Winehouse . Allemaal met een heerlijke jazz sound deze keer dan wel. Met een fantasische liveband achter zich klonk het nummer na nummer echt af. Jamie zelf was erg enthousiast over hij prachtige Paleizenplein waarop hij mocht spelen en over het publiek. 'I wish I could play for you till the sun comes up', zo zei hij. En het publiek zei geen nee. Iedereen kreeg hij aan het dansen en ook zelf kon hij niet stilzitten. Zingen, beatboxen en pianospelen maken van hem een zeer veelzijdig artiest en dat werd wel geapprecieerd. Geen speciale kostuums ofzo, juist Jamie Cullum met zijn band. Een echte topper. Jammer genoeg was dit het laatste concert van zijn zomertour, maar je kan hem sowieso later ergens wel weer aan het werk zien. Niet twijfelen dan, maar doen zou ik zeggen!

Vandaag te zien op Brussels Summer Festival:

Kunstberg: Elvis Black Stars (19u), Balthazar (20u30), Vismets (22u)

Magic Mirrors: Milann&Laloy (20u), Irma (21u30), Blue Velvet (23u)

Museumplein: Cinematek (21u30), gezelschap Luc Amoros met Page Blanche (22u), Cinematek (23u15)

17:16 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.