16
aug

Het ideale Pukkelpop parcours - donderdag

Net als alle andere jaren staan er dit jaar een paar honderd bands op Pukkelpop geprogrammeerd. Door die hoeveelheid aan artiesten, is het soms moeilijk kiezen. Vandaar dat we jullie een leidraad willen geven met een overzichtje van onze 10 favoriete acts...

Donderdag is het Foo Fighter dag. Nu al kunnen we voorspellen dat het merendeel van de fans een hele namiddag voor de main-stage gaat kamperen. Niet getreurd, want daardoor hebben we - hopelijk - een zee van ruimte aan de andere podia.

1. Eliza Doolittle

Vult de leegte op die na het vertrek van Lily Allen is ontstaan. Knappe engelse dame, die verdomd mooi kan zingen. Bekendste nummer: 'pack up'.Eliza Doolittle - donderdag @ Marquee - 12:35 - 13:15

2. Noah and the whale

Noah and the whale maakte een hele evolutie door: van de grauwe duistere folk uit hun beginperiode is momenteel niet veel meer overgebleven. Tegenwoordig laten ze een meer optimistischer en vrolijker geluid horen. Hun bekendste nummers zijn hun debuutsingle "5 Years time" en het onlangs uitgebrachte "L.I.F.E. G.O.E.S. O.N.", een onweerstaanbaar nummer dat meteen ook hun doorbraak bij het grote publiek betekende.

Noah and the whale - donderdag @ Marquee - 13:55 - 14:35

3. The Wombats

Ook de Wombats gooiden het roer compleet om. Aanvankelijk klonken ze prettig gestoord. Wie herinnert zich niet het vrolijke 'let's dance to joy division'? Nu is hun muziek bittere ernst. Jammer...
The Wombats, donderdag @ Marquee - 15:20 - 16:05

4. Glasvegas

Naar het schijnt heeft de band een nieuwe cd uit, die luistert naar de naam Euphoric Heartbreak. naar het schijnt... want als ik de vele recensies mag geloven, is dit eerder een ontgoochelend plaatje.

Waarom we de band toch hier in dit lijstje opnemen? Wel, ‘Daddy’s gone’ en ‘Geraldine’ behoren tot de beste popsongs van het voorbije decennia.

Glasvegas, donderdag @ Main stage - 16:00 - 16:45

5. Miles Kane

Kennen we als frontman van wijlen The Rascals en als helft van The Last Shadow Puppets (samen met Alex Turner van the arctic monkeys). Momenteel tourt de brit solo de wereld rond. Met succes, want 'rearrange' werd een heuse hit.

Miles Kane, donderdag @ Club - 18:25 - 19:15


6. Katy B

Katy B ofte Kathleen Brien brengt aanstekelijke dansbare dubstep. Op haar palmares prijkt nu al het uitstekende 'perfect stranger', het resultaat van haar samenwerking met Magnetic Man. Al even bekend is 'Lights On', dat ze samen met Ms. Dynamite opnam.


Katy B, donderdag @ Dance hall - 19:10 - 20:00

7. Anna Calvi

Deze jonge Brits-Italiaanse wordt alom geprezen en staat bekend omwille van haar passionele en verleidelijke concerten. Klinkt als PJ Harvey maar dan een stuk jonger... Ok als we dit nu al uitroepen tot hét concert van Pukkelpop 2011?

Anna Calvi, donderdag @ Club - 20:15 - 21:05

8. The streets

Dit is waarschijnlijk het laatste the Streets concert ooit op belgische bodem. Daarom alleen al een must-see.

Marquee - 22:05 - 23:05

9. Foo Fighters

Hoef ik niet meer voor te stellen...

Main stage - 23:00 - 1:00

10. tUnE yArDs

Gewoon omwille van de vreemde naam. En hun muziek natuurlijk: een combinatie tussen world en indie.

Chateau - 1:00 - 2:00

21:42 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.