14
aug

Brussels Summer Festival vrijdag en zaterdag

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpg

Brussels Summer Festival heeft een mooie start genomen. Vrijdag hield ik het bij het podium op het Paleizenplein. Opener hier was Bikinians. De energieke belgische band wist er meteen de sfeer in te brengen en schudde iedereen mooi wakker voor dit 10-daags festival. De single 'Hit The Fan' leek goed gekend door het publiek. Vanaf de eerste keer dat ik ze live zag ben ik fan. Ook deze keer wisten ze mij blij te maken met hun hevige pop/rock. Gewoon heerlijk!

Daarna was er plaats op het podium voor een grote belgische band. Wie in België kent ze niet, Hooverphonic? Op zich misschien niet super verrassend, maar wel betoverend mooi! Ik zag de band zelf nooit met zangeres Geike Arnaert, maar ik denk wel dat Noëmie Wolfs daar helemaal op haar plaats staat. Haar stem ik gewoon prachtig. Zet daar nog een fantastische band achter en wat heb je nog meer nodig?

Om 21uur was het tijd voor Ozark Henry. Het Paleizenplein stond mooi vol en iedereen leek gefascineerd door de eigenzinnige Piet Goddaer. Weliswaar op een goede manier. Iedereen was aandachtige en leek de muziek goed te appreciëren. Een mooie combinatie van nieuwere nummer met enkele oudere singles maakte er een heerlijk concert van!

Omdat ik mijn trein moest halen hield Brussels Summer Fest daar al op voor mij.

Maar zaterdag ging ik weer... dit keer om wat meer van dit stadsfestival te verkennen en ik moet zeggen... het was de moeite!

Als is aankwam was June & Lula al van start gegaan op de Kunstberg. Wat ik het leukste vond aan het optreden was de dwarsfluit. Zo 'klassiek' voor velen, maar hier zeer fris en vernieuwend. Dit in combinatie met de mooie samenzang van de dames maakte er een prachtig geheel van!

Op het Paleizenplein stond zaterdag Akro. Leuke rap, doe daar een DJ, saxofoon en een paar zangeressen bij en je bekomt Akro. Het publiek leek nog niet echt wakker te zijn, maar stond al wel 'chill' mee te bewegen en te knikken. Wanneer Akro vroeg naar een beetje medewerking van het publiek, schoten een aantal mensen echter wel wakker er deden ze lekker mee.

Na Akro trok ik naar het Warandepark waar de Magic Mirrors is. Een prachtige spiegeltent voor een beperkt publiek, maar dat maakte het natuurlijk helemaal af. Opener in die tent was The Waow. En ik moet zeggen 'WAOW' wat een leuke nieuwe ontdekking. Ik ging er naar kijken omdat de naam wel tof klonk en heb er ineens een band bij op mijn lijstje van bands die ik zeker eens opnieuw wil zien. De enthousiaste frontman bewoog lekker hevig op de stevige indie/pop/rock muziek. Gitaren, drums en een paar synths, meer had de band niet nodig voor een feestje. Een 'must see' voor wie houdt van complexloze power pop! En dat puur belgisch!


Verder heeft Brussels Summer Festival nog zoveel meer te bieden. Het festival is gelegen in het centrum van de stad, super gemakkelijk te bereiken met de trein (Brussel Centraal). Ook buiten de podia waarvoor je een bandje nodig hebt is er de mogelijkheid een leuk dagje te hebben. Er zijn verschillende standjes met lekkers om te eten en te drinken en er zijn tentjes waar je kleren of leuke accessoires kan kopen. Je kan de free runners zien, optredens meevolgen op schermen buiten het festivalterrein. Kortom genoeg om gezellig eens een kijkje de gaan nemen!

casa blanca 2011+ bsf2011 026.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 028.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 037.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 047.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 071.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 080.JPG

casa blanca 2011+ bsf2011 083.JPG

 

 

00:48 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.