12
aug

Programma vrijdag Brussels Summer Festival

SKB_Import_220663_Picture_27013.jpgVanavond start men in Brussel met de 10de editie van Brussels Summer Festival. Het 10-daags festival heeft dit jaar weer een hele waaier van cultuur in de aanbieding. Niet enkel veel muziek uit België, maar ook verschillende internationale artiesten zullen er te vinden zijn. Daarbuiten maakt het festival ook plaats voor voorstellingen en kortfilms. Kortom een festival voor wie niet vies is van de gezellige stadssfeer gecombineerd met een mooi pakje cultuur.

De start is, om het zo te noemen, ineens een knaller. Bikinians opent het Paleizenplein om 18uur. Ik zag ze zelf dit jaar al 2 keer en elke keer zat het er helemaal op. Het enthousiasme van de frontman in combinatie met de heerlijke pop-rock muziek is een echte topper. Zet je zeker op de eerste rij, want dan kan het goed zijn dat je vlak naast de zanger staat als deze in het publiek springt.

Daarna speelt Hooverphonic. Een band die ondertussen zowat iedereen in België al wel kent denk ik. Zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen en betoverd te worden door de prachtstem van zangeres Noëmie.

Om 21uur is het tijd voor Ozark Henry. Frontman Piet Goddaer is een speciaal man met een unieke stem. Hij durft wel eens in rok op het podium te verschijnen en dat maakt het hele plaatje af. Hij heeft ondertussen al enkele prachtsingles op zijn naam staan zoals 'Sweet Instigator' en 'This one's for you'.

Als laatste op vrijdag op het Paleizenplein, speelt de Britse band Archive. Ze zijn ondertussen al enkele jaren bekend, maar blijven verrassen met progressif rock tot electro. Zeker eens langsgaan zou ik zeggen!

Op de Kunstberg vrijdag gaat men van start met Stephanie Crayencour. De jonge dame brengt franse chansons met een pop-rock invloed. Een leuke opener lijkt mij.

Om 20.15 speelt de Belgische band Mustang. Iets helemaal anders dan voorganger Stephanie Crayencour. Het duo brengt dance/house. Het is nog vroeg dan, maar wie al klaar is om te feesten... ga daar zeker eens een kijkje nemen!

Afsluiter van de Kunstberg is Agoria. Deze DJ kan je ondermeer kennen van single 'Dust'. Hij draait in zijn sets vooral electro, swing en techno. Dit alles met een beetje een duister kantje wat het erg leuk en interessant maakt.

Het laatste muziekpodium is 'Magic Mirrors' gelegen in het Warandepark. Om 20uur speelt Laila Amezian hier. Het Belgische trio brengt een combinatie van Arabische muziek met klassieke en jazz invloeden. Weer iets helemaal anders dus, maar zeker de moeite!

Daarna speelt Weli er. Een Belgische band, maar dat zou je niet meteen zeggen. Hun muziek wordt zowat helemaal beïnvloed door Afrika. Zowel de soul, gospel en instrumenten hebben er invloed op. Heel dansbaar en echt de aangenaam. Je gaat je haast op vakantie voelen!

Ten slotte is er nog vanalles te doen op het Museumplein. Om 20uur is er Parkour & FreeRunning. Om 21.30 is er Cinematek. Om 22uur stelt het gezelschap Luc Amoros Page Blanche voor en om 23.15 is er opnieuw Cinematek.

Ik zou zeggen, veel plezier op dit cultureel uitje!

14:59 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.