04
aug

Dit weekend: Reggae Geel

logo_reggae_geel_2011_205.jpgDit weekend is het weer zo ver, in Geel maakt de Zandstraat plaats voor de 33ste editie van Reggae Geel. Ook deze keer belooft het weer één groot feest te worden voor iedereen die houdt van heerlijke reggaevibes.

Ikzelf kan jammer genoeg enkel vrijdag aanwezig zijn. Nu ja... jammer genoeg... hiermee ben ik ook al zéér blij want de line up ziet er toch wel best veelbelovend uit!

De Bounce Dancehall wordt vrijdag om 18u geopend door de winnaar van de vi.be wedstrijd, namelijk Pirates Crew. Het is een soundsystem afkomstig uit Gent dat muziek mixt van dancehall tot ska en van roots tot rub-a-dub. Dit klinkt dus als een perfecte opwarming voor de rest van het weekend.

Om 19.30 neemt Herb A Lize It het over. Het Nederlandse crew heeft door de jaren heen een sterke basis opgebouwd waarmee ze stilaan maar zeker heel Europa beginnen in te palmen. Deze zomer nog spelen ze nog in Portugal, Polen, Spanje,... en noem maar op. Kan niet slecht zijn lijkt mij!

Hierna is het tijd voor Romain Virgo en Gappy Ranks en The 21th Century Band om 21u15. Romain Virgo brak in 2007 door met de overwinning van 'Digicel Rising Stars Talent Contest'. Hij was toen amper 17jaar, maar wist met zijn stem het publiek toch te overtuigen. Combineer dit jong talent met Gappy Ranks, iemand die je mogelijk kent van 'Heaven In Her Eyes', en een liveband, het wordt gegarandeerd een dansfeest.

Dan neemt Herb A Lize It het weer even over (22u45-23u) tot General Degree klaar is voor zijn set. General Degree staat bekent om zijn echte dancehall muziek met een grappig kantje er aan. Zo sloeg zijn eerste single 'Granny' meteen in als een bom omdat hij zo leuk, maar tegelijk ook zo gek was. Sowieso de moeite om te gaan kijken!

Om 23u45 is het dan zover, tijd voor Assassin! Sean Paul gelooft er sterk in dat deze Assassin de dancehall naar een nieuw level zal brengen. Hij houdt zijn muziek puur en traditioneel zoals de echte Jamaicaanse dancehall, maar toch weet hij vernieuwend uit de hoek te komen. Een man met kennis van zaken dus. Ik ga zeker eens kijken bij deze man.

Het afsluiten van de Bounce Dancehall op vrijdag is de taak van Tony Matterhorn. Een man die ondertussen al menig songs op zijn naam wist te zetten en al best een krak in het vak mag genoemd worden. Hij zal de tent met één groot feest afsluiten.

Natuurlijk is de Bounce Dancehall niet het enige podium voor vrijdag. Ook op 18INCH kunnen we enkele leuke namen verwachten.

De opener hier is Kingstep ft. Terry Gad. Kingstep is een Leuvens Dubsoundsystem, dit in combinatie met Terry Gad zorgt voor een frisse dub/roots opener.

The Mighty Jah Observer is om 19u aan de beurt. Een must om te gaan kijken want het is mogelijk de laatste kans om ze aan het werk te zien. Het Engelse soundsystem draait al sinds 1978 mee en verkondigde dat ze in 2011 nog zouden stoppen. Een ervaren soundsystem dus dat je zeker niet mag missen!

Om 21u30 is het tijd voor Blackboard Jungle Sound Feat. Ranking Joe & Jah Marnyah. De leden van het Franse Blackboard Junlge Sound vonden elkaar door hun voorliefde voor Jah muziek. Ze hebben ondertussen al een mooie verzameling cd's op hun naam staan. Ranking Joe is heeft echter nog meer cd's op zijn naam staan. De man draait al sinds eind de jaren 70 mee in het vak en weet van geen ophouden. Doe hierbij Jah Marnyah, een heerlijke reggaezanger met ondertussen toch ook al best héél wat ervaring. Kan dit missen?

Afsluiter van de 18INCH corner is Jah Shaka. De Engelsman brengt roots, reggea sinds de jaren 70. Opnieuw dus een man die weet wat hij doet. Sfeervol zal ook dit podium afgesloten worden op vrijdag.

Ik heb al zin in dit heerlijk reggaefeest. Jullie hopelijk ook?!

13:22 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.