17
jul

Dour Festival - Dag 2: "Mud"

Dour Festival, 2011, dag 3, 16 juliOp de derde dag van Dour Festival transformeert de wei in een waar moeras en dat op een paar uur tijd in de namiddag. Het giet bakken en de sfeer onder de festivalgangers zakt. We glijden door de modder van rechts naar links warm ingepakt door een plastic zak die door sommige sponsors worden uitgedeeld. De glimlach verdwijnt op het gezicht van de festivalgangers, het aantal lagen kleding wordt dikker en The Last Arena, de enige plek die niet door een tent bedekt wordt, loopt in een mum van tijd leeg. Nergens valt echter te ontsnappen aan de modder. We proberen ons zo goed en zo kwaad als het kan naar een van de tenten te begeven met als voornaamste doel zo vlug mogelijk ergens te schuilen. We hadden nochtans naar een heel goed optreden van Fool’s Gold kunnen luisteren die La Petite Maison Dans La Prairie in vuur en vlam zette met zijn opgewekte Afrikaanse ritmes en aanstekelijke energie en het publiek toch in een zachte staat van euforie kreeg. De Californische groep stelde er zijn eerste album voor en liet ook een aantal nieuwe nummers op het publiek los. Een afropop die gepimpt werd met een ‘sassy’ saxofoon en een sound die sterk aan Vampire Weekend deed denken. Deuntjes die serieuze oorplakkers zijn!

We belanden uiteindelijk in een Club Circuit Marquee bezaaid met gigantische plassen voor een optreden van Saul Williams die veel meer naar de rock van TV On The Radio lonkt dan naar de slam die we enkele jaren geleden van hem te horen kregen.

Daarna laveren we tussen Horace Andy die onze harten verwarmt, en een verschrikkelijk lomp optreden van IAMX. Uiteindelijk verkorten we onze avond na Suede op The Last Arena-podium, die een mooi concert geeft vol passie zonder ons evenwel volledig te overtuigen. Suede heeft ongetwijfeld ooit zijn relevantie gehad, maar lijkt nu uit een ander tijdperk te komen, ook al grijpt de nostalgie ons nog af en toe bij de keel bij het horen van hun hits.

Dour Festival, 2011, dag 3, 16 juli, Suede

Onze door en door verkilde en vochtige lijven dwingen ons vervroegd richting camping. We verlaten de wei met een zekere frustratie omdat we niet ten volle van de dag hebben kunnen genieten en al het moois dat de affiche ons vandaag te bieden had, hebben kunnen zien. Morgen wordt ongetwijfeld beter en we hebben de uitstekende Metronomy aan onze zij die Dour Festival zullen omvormen tot de English Riviera, wat voor het weer het ook mag wezen.

11:41 Gepost door Katrien Delcourt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.