14
jul

Mijn Dour-parcours...!

De komende dagen kunnen jullie hier mijn eerste stappen op de festivalgrond van Dour volgen. Ik zal het nodige verslag brengen van de verschillende optredens en de sfeer van op het Pukkelpop van Wallonië. Maar eerst moet er natuurlijk een planning gemaakt worden. Hieronder volgt mijn Dour-parcours... !

 

Dour

Dag 1

Rolo tomassi: als opener kan dit tellen. Snedige Engelse grindcore!

Drums are for parades: tegenwoordig één van mijn favoriete groepen. Live ook nog een stuk beter en stevigere noise rock dan op plaat. Deze keer treden ze zelf samen op met Shamans Of The Deaf Country, ik ben al benieuwd!

Gallows: ook zoals Rolo Tomassi leren kennen via blogs en het internet. Snoeiharde punk rock waarbij de nummers langer duren dan 2 minuten! J

Alpha 2.1.: Belgische band die met drums, gitaar, keyboards en een micro, pop rock brengen met een ruw kantje.

Kyuss Live: het originele Kyuss is herenigd met originele leden John Garcia, Nick Oliveri en Brant Bjork. De godfathers of stoner rock!

Cypress Hill: Amerikaanse super rapgroep.

Arsenal: Arsenal heeft een nieuw album uit (Lokemo) stelt dit deze zomer uitgebreid voor op verschillende festivals. 2 weken terug sloten ze het hoofdpodium op Werchter af, dit weekend mogen ze dat feestje nog eens overdoen op Dour.

En na Arsenal duiken we de nacht in en zal we ons in het feestgedruis stortten op de dansvloer op de tonen van Proxy, Boys Noize, Tiga of d.i.m.!

 

Dag 2:

The Japanese Popstars: Geen Japanners zoals de groepsnaam zou vermoeden, maar Ieren die door middel van dj’s en een producer, een mix brengen van electro house.

Jamaica: Franse synthpop bekend van de hit “I think I like U 2”

Papa Roach: nostalgische (allezins voor mij) nu-metalgroep, die vorige week nog op RockZottegem speelden. Ik ben vooral benieuwd of de zanger, Jacoby Shaddix opnieuw het podium opkomt en het publiek groet met een “Hello, Brussels!”

Das Pop - The Qemists: ik twijfel nog tussen het spelletje (The Game :-P) van Bent & co of het drum ‘n’ bass sound van The Qemists

Ice Cube – Skindred: Hier ook twijfel tussen Ice Cube en Skindred. Ice Cube ken ik eigenlijk meer van zijn acteercarrière dan zijn muzikale. Maar de metal met rap/reggae-invloeden van Skindred kan mij ook wel bekoren. Wellicht ga ik beide eens bekijken.

The DØ: bekend van het hitje “On my shoulders” komen hun nieuwe album “Both Ways Open Jaws” voor te stellen. Franse synthpop avant la lettre!

Riva Starr: Producer/dj gekend om zijn unieke mix van folk, electro en balkan beats.

Klaxons: Moet ik Klaxons nog voorstellen? Ok, Gravity’s rainbow, It’s not over yet, Golden Skans,… voila! J

Pulp: de ‘Common people’ vieren hun reünie dit jaar op Dour!

Vitalic V Mirror Live: wil ik al enkele jaren zien met zijn V Mirror Live show, Het is er jammergenoeg nooit van gekomen, now is the time! J

De dag sluiten we opnieuw af met de nodige beats, deze keer geleverd door Jack beats (bekend van zijn Drop the Pressure remix van Project Bassline) en Claude Vonstroke.

 

Dag 3

The Selecter

The Amplifetes

Architecture in Helsinki

Pennywise – The Herbaliser

IAMX

Suede – Nosaj Thing

Booka Shade – Life of Agony

House of Pain – Erol Alkan

Aeroplane

11:23 Gepost door Kristof Fonteyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.