12
jul

Les Ardentes: Joan as Police Woman ( zaterdag, marquee )

Beeld je even in: een rokerig café midden jaren zestig. In een hoekje op het podium tokkelt een bevallige artieste op een piano. Haar krachtige stem schreeuwt pijn en verdriet uit. Haar publiek bevindt zich rond de toog. Ze zien het meisje amper staan en praten luiddruchtig over het komende weekend. Hoeveel moeite de artieste ook doet, ze dringt niet door.

Dat meisje, dat is Joan as Police Woman. Al is de artieste al lang geen meisje meer, maar een heuse dame van boven de 40. Vergeet voor een keertje je dromen over een strak lederen politie-pakje. Joan is een klassevrouw, gehuld in een wit retro-pakje - net als de overige bandleden.

joan as police woman, les ardentes, 2011


Eenzaam, zo moest de vrouw zich het voorbije weekend gevoeld hebben. Nauwelijks publiek voor het podium. Bovendien stond het merendeel achterin de tent te praten. Gewauwel dat het optreden ernstig verstoorde.

Joan leek schijnbaar onbewogen, kreeg zelfs een 'thank you' over haar lippen. Haar set bestond uit een heleboel prachtige en krachtige songs vol emoties. Stuk voor stuk pareltjes die we zelf jammer genoeg nauwelijks kennen. Het begon allemaal heel weemoedig en melancholisch, maar gaandeweg werden de songs heviger. Een stuk soulvoller, wat resulteerde in een hevig 'Say yes' als afsluiter, net alsof ze de frustraties van haar af wou schreeuwen...

 

joan as police woman, les ardentes, 2011

joan as police woman, les ardentes, 2011

 

11:48 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.