12
jul

Les Ardentes: Cake (mainstage - zaterdag )

Oh, wat hebben we midden jaren 90 plezier beleefd aan Cake!!! Ontelbare keren hebben we 'short skirt, long jacket' meegebruld. Het nummer staat nog altijd op menig ipod. Het is dan ook een vrolijke klassieker.

cake, les ardentes, 2011

Nu zoveel jaar later, hebben de heren een nieuwe plaat uit (Showroom Of Compassion) en zijn ze weer aan het touren. Het is een comeback tour die hen voor het eerst sinds lang weer in Belgie brengt.

Leuke vaststelling: sinds hun glorietijd is er maar weinig veranderd. De nieuwe nummers zijn stuk voor stuk herkenbaar als echte Cake-nummers: schallende trompetten, ironische teksten en de oh zo typische stem van frontman John Mc Crea.

Allemaal heel leuk om te horen, maar het was toch wachten op de hits eer het publiek echt goed uit zijn dak ging: 'Never there', 'Short skirt/long jacket' en afsluiter 'The distance' zorgden voor een heus volksfeestje.

Het trucje 'verdeel de weide in twee delen' leek ook nu te werken. Alleen deed Mc Crea dat wel op een heel originele manier. Hij sneed het publiek in twee ongelijke helften, gewoon "omdat er overal ter wereld minderheden bestaan". Minderheden met elk hun eigen kwaliteiten, dat spreekt voor zich.

Cake heeft op Les Ardentes aangetoond dat ze er nog altijd staan. Grijs maar zeker nog niet versleten !

cake, les ardentes, 2011

cake, les ardentes, 2011

18:56 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.