08
jul

Triggerfinger, Selah Sue en Herman Dune op Les Ardentes

 

Donderdagmiddag rond half twee kwam ik onder een zacht zonnetje aan in Luik voor wat mijn eerste bezoek aan Les Ardentes zou worden. Nadat ik mijn vervoermiddel op de parking had neergezet en ik zonder erg de fouillerende beveiligingsmensen voorbij was, betrad ik het festivalterrein, dat deels op het domein van de grauwe Halles des Foires-expositiehallen, en deels in een aangenaam park ligt. Na het nuttigen van een vettige maar overheerlijke pastamaaltijd met een dikke tomatensaus was het tijd voor een optreden: op de Open Air Stage stond Lily Wood and the Prick op het programma. Een groepsnaam die klinkt alsof ze recht uit Texas komen, maar Nili Hadida en Benjamin Cotto zijn Fransen. Een aardige hese stem heeft ze trouwens wel, die frontvrouw, en de band deed met aanstekelijke poprockdeuntjes verdienstelijke pogingen om de aanwezigen wakker te schudden, maar helaas lukte dat hen niet. Buiten enkele opgestoken handen helemaal vooraan reageerde het publiek bijzonder lauw.

 

Later was het de beurt aan Herman Dune, een ontdekking wat mij betreft. Ze brengen met een streepje folkrock zonder onnodige franjes wat beweging in het publiek, dat pas echt wakker werd toen Triggerfinger aan een knallende set begon. Ruben Block en de zijnen waren duidelijk in hun element en spraken het festival afwisselend toe met bindteksten in het Frans, Nederlands en Engels. Meteen bij de opener Coming For You schoot de menigte ineens wakker en begon de massa op de ondertussen aardig volgelopen wei op en neer te deinen. De tijd dat Vlaamse bands in Wallonië geen voet aan de grond ligt blijkbaar achter ons.  Onvermijdelijkerwijs passeerden ook On My Knees en Is it de revue, en het nieuwe nummer All This Dancin’ Around vormde een perfecte afsluiter voor al dat rockgeweld. Het Antwerpse drietal kreeg een daverend applaus.  

 

Na een pauze sloot ik de avond af met Selah Sue, die ik nog nooit live gezien had. De jongedame uit Leuven heeft ongetwijfeld bakken talent en speciaal voor haar waren heel wat fans naar Luik afgezakt, maar om één of andere reden blies haar optreden me niet bepaald omver.Wel bracht ze een sterke versie van Crazy Vibes, en mocht ze achteraf van het publiek nog eens terugkomen. Maar toen was ik al op weg naar de parking. Volgend jaar terug? Ach, waarom niet!

 

herman dune.jpg

 

IMG_8485.jpg

 

IMG_8802.jpg

 

IMG_8707.jpg

 

 

Foto's Triggerfinger/Selah Sue/publiek: Stany Massart

 

 

15:53 Gepost door Jeroen Op De Beeck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.