08
jul

Les Ardentes - 10 om te zien

Les Ardentes is een festival dat bij de meeste vlamingen niet echt een belletje doet rinkelen. En toch kan je hier - verspreid over vier dagen - best leuke bands ontdekken. Topacts voor deze editie zijn ondermeer Kelis, Limp Bizkit, Snoop Dogg en Mika. Verder zal je hier een boel waalse bands aan het werk zien: Puggy, Bikinians, Great mountain fire, etc...

Onze 10 favorieten :

Agnes Obel ( zondag 10 juli ) :
De Deense zangeres Agnes Obel verwierf enorm succes met haar debuutplaat Philharmonics. Haar intieme pianocomposities vonden direct een publiek. Het succes groeide en groeide, met als resultaat dat al haar concerten in no time uitverkopen. Les Ardentes is dé gelegenheid om Agnes live aan het werk te zien.

Kate Nash ( zaterdag 9 juli ) :
kate Nash behoort tot de Lily Allen generatie: een grofgebekte jonge britse lichting zangeressen. Benieuwd wat dat live gaat geven.

Cake ( zaterdag 9 juli ) :
Cake verwierf midden jaren negentig bekendheid met hun hitsingles "The Distance" en "I will survive". Daarna bleef het vele jaren stil rond de band. Nu zijn ze er weer met een nieuw album: 'Showroom of Compassion'.

Stromae ( donderdag 7 juli ) :
"Alors on dance" is tot in Azië te horen... Een ongezien succes voor een al bij al bescheiden gebleven belg.

Limp Bizkit ( vrijdag 8 juli ) :
Limp Bizkit verkocht wereldwijd meer dan 50 miljoen albums. Na het enorme succes en het vertrek van Wes Borland slabakte het een beetje. Nu zijn de heren weer samen en hebben ze vorige maand een nieuw album op ons losgelaten: 'Gold Cobra'. Voorlopig zonder al te veel ruchtbaarheid.

Joan as police woman ( zaterdag 9 juli ) :
Joan as police woman is een verwijzing naar de gelijknamige politieserie die in de jaren 70 redelijk populair was... Hoewel de band al verschillende keren op een belgisch podium stond, heb ik ze persoonlijk nog nooit aan het werk gezien. Dit weekend komt daar verandering in.

Kele ( zaterdag 9 juli ) :
Kele stopte twee jaar terug jammer genoeg met Bloc Party. Solo is hij niet zo succesvol. Toch was zijn passage op Pukkelpop vorig jaar een schot in de roos. Op Les Ardentes staat hij vrij laat op de avond geprogrammeerd ( 1uur 's nachts !), jammer !


The subs ( vrijdag 8 juli ) :
The subs staan synoniem voor feest. Op les Ardentes zal dit niet anders zijn.

Snoop Dogg ( zaterdag 9 juli ) :
Zijn plaatjes klinken als crap, maar live is dit een ongeziene ervaring. Nu maar hopen dat hij niet te lang in de Amsterdamse hoerenbuurt blijft plakken...

Triggerfinger ( donderdag 7 juli ) :
Eigenlijk is dit concert al voorbij...

15:11 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.