06
jul

Les Ardentes: Wat je donderdag niet mag missen!

les-ardentes-2011.pngDit is de eerste keer Les Ardentes voor mij. Het festival is doorheen de jaren toch wel best mooi uitgegroeid tot een 4-daags festival. Combi is het festival helemaal uitverkocht. Gelukkig zijn er nog wel dagtickets voor wie toch graag een dagje van het Luikse festival meepikt.

Ikzelf ga bloggen voor Les Ardentes op donderdag en vrijdag en als ik de line up hiervoor bekijk ben ik daar zéér blij om.

 

 

Donderdag: Jeujh, vandaag is de line up zo opgesteld dat ik naar zowat alles kan gaan kijken.

Het festival wordt donderdag geopend door Fusty Delight. De Luikse Dié en Fred startten in 2008 de Fusty Delight op. Samen brengen ze electronica bestaande uit remixen van onder andere Crystal Fighter en Phoenix.  Ze staan geprogrammeerd in HF6 als eerste, maar lijken mij zeker de moeite waard om op tijd te vertrekken.

Sinus Georges, een groep waar ik alleen al vrolijk van wordt bij het lezen van de bandomschrijving op de site van Les Ardentes. Genre: ska, folk, mix van rock, jazz en hip hop. Ik ga zeker eens kijken hoe ze deze verschillende genres weten te combineren. Donderdag openen ze de Open Air.

Deze Canadese groep Braids brengt een soort van pop/atmosferische muziek. Dit jaar nog brachten ze hun debuutalbum ‘Native Speaker’ uit.  Dit muziekgenre is toch wel één van mijn favorieten, ik ga dus zeker kijken. Hopelijk laat de muziek mij zweven.

Lilly Wood & The Prick is een franse folk-pop groep opgericht in 2006 door Nili Hadida en Benjamin Cotto. Ze brachten ondertussen al 2 albums uit en  enkele leuke singles als Down The Drain en This Is A Love Song. Mij spreekt vooral de leuke en unieke stem van Nili aan. Ik ben nieuwsgierig en ga zeker even langs het optreden want ik weet niet goed wat ik moet verwachten van hen live.

Connan Mockasin. Een hele tijd terug zag ik een filmpje van deze band gemaakt door Amsterdam Acoustics. Een beetje vreemd vond ik eerst, maar zo leuk en origineel! Net zoals alle andere filmpjes weten ze er telkens iets speciaal van te maken. Het blijft steeds leuk om naar te kijken. Hun muziek is een beetje psychedelische pop.  Live zal het voor mij de eerste keer zijn. Deze Nieuw-Zeelanders wil ik gewoon niet missen!

In 2005 ontstond de Franse pop/rock band Herman Dune. Zelf ken ik de band nog niet echt en om eerlijk te zijn is mijn eerste indruk ‘gewoon’. Een pop/rock band zonder al te veel er rond. De muziek klinkt oké, maar zeker niet speciaal. Ik ga kijken en hoop op een leuke live optreden.

Dit jaar nog bracht Is Tropical het album ‘Native To’ uit. Een album gemaakt onder het label Kitsuné, dat ondermeer samen werkte met Digitalism, Boys Noize, Hot Chip en Two Doors Cinema Club. Best wel wat grote namen dus.  Is Tropical zelf wordt wel eens vergeleken met Klaxons en Digitalism. Jammer genoeg klinkt het wel nog niet zo strak als deze grote namen. Het genre electro/pop spreekt mij wel aan. Ik zal zeker aanwezig zijn!

Ik heb Triggerfinger al meemaals gezien, maar steeds kort op dingen zoals kleine fnac concertjes ofzo.  Ik kijk er enorm naar uit eens een volledige  set te zien, want ze staan immers ondertussen toch al wel bekend om hun sterke live prestaties. Het nieuwste album (All This Dancin’ Around) is echt helemaal de max. Deze band staat dus zeker en vast in mijn planning!

In 2006 werd These New Puritans opgericht. Een Britse artrockband met een mysterieuze kant. Ze brachten al 2 albums uit en enkele leuke singles zoals ‘Navigate Navigate’ en ‘We Want War’. Volgens mij echt de moeite waard om eens een kijkje bij te nemen!

Hopelijk zal het zonnetje schijnen donderdag, want wat is er immers zaliger dan veel zon en heerlijke reggea. De Jamaicaan Ziggy Marley heeft sinds 2003 al 6 albums uit met als hoofdthema’s liefde, het leven en familie. Ik ga er zeker van genieten van de heerlijke reggeavibes!

Cocoon is een folk/pop groep die gezellige muziek brengt. Op youtube zijn er enkele akoestische liedjes te vinden en die klinken zeer veelbelovend. Een mooie samenzang tussen man en vrouw gecombineerd met zweverige folkmuziek.  Volgens mij is dit een sterke live band, die perfect weet waar ze mee bezig zijn.

Ik heb Selah Sue al enkele keren gezien toen ze een opkomend artiest was. Dat is nu wel echt het minste wat we van haar kunnen zeggen. Nog maar 22jaar en ze stond al in het voorprogramma van Prince, ze staat op het album van Cee Lo Green en ze trad op met onder meer Moby. Op 4maart 2011 bracht ze haar naamloze debuutalbum uit. Een mooi begin van een waarschijnlijk grote carrière in de muziekwereld. Selah Sue is een artieste die zeker niet te missen is op de festivals. Telkens weer blijft ze verrassen met heerlijke vibes in haar songs en een prachtige stem. Ik ga zeker kijken op Les Ardentes. Voor mij is het de eerste keer dat ik ze zie met een volledige live band. Ik ben benieuwd!

Stromae... Ja… Wie kent hem niet? De jongeman is al lang met muziek bezig, maar sinds zijn hitsingle ‘Alors on dance’ kent zowat heel België hem. En ondertussen begint hij zowat wereldbekend te geraken. Op Rock Wechter is zelfs bekendgemaakt da hij zal meewerken aan het soloproject van Alp.de.ap van de Black Eyed Peas. Ik zou zeggen trek die dansschoenen maar aan en ga om 22.40 naar HF6 van Les Ardentes, want het wordt sowieso één groot feest met Stromae!

Donderdag sluit Ayo de Open Air af met heerlijk reggea/soul/blues.  Zangeres Joy Olasunmibo Ogunmakin heeft een prachtige stem. Dit ondersteunt door een live band wordt garantie een succes. Ayo heeft ondertussen al 3 albums uitgebracht. Op haar 15 schreef ze haar eerst songtekst die ging over haar moeilijke jeugd door probleemsituaties thuis. De vrouw verhuisde van Duitsland naar Londen en later naar Parijs, waar ze ontdekt werd en zo haar carrière in de muziek kon starten. Een persoon met veel levenservaring, maar ook een prachtige muziekcarrière. Zeker de moeite waard om daar een kijkje te gaan nemen!

The Human League is een Engelse new wave band uit de jaren ’80 die zowat iedereen wel kent van singles als ‘Don’t you want me’ en ‘Being boiled’. In 2011 brachten ze nog een nieuw album uit ‘Credo’.  Een klassieker langs de ene kant, langs de andere kant toch niet helemaal mijn ding vrees ik. Ik ga zeker eens een kijkje nemen, maar ik houd het verder toch maar bij Ayo vrees ik.

Kelis sluit dag 1 van Les Ardentes 2011 af. Kelis is een vrouw die al tourde met Moby, U2 en Robyn. Ze is al enkele keren genomineerd voor de Grammy Awards en won al BRIT award, Q Award en een NME award. Verder scoorde ze in vele hitlijsten al met singles als Acapella, 4th of July en Scream. Met haar hip hop/RnB/electro gaat ze zeker weten de HF6 in vuur en vlam zetten.

19:41 Gepost door Eline De Vos | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.