06
jul

Rock Werchter: The national ( vrijdag @ main stage )

4 concerten op amper een jaar tijd, en nog altijd zijn we de National niet moe. Toch is er sinds toen - toen de band plots terecht in de spotlights kwam te staan - niet veel veranderd. Het enige verschil is dat we nu alle liedjes een voor een kunnen meezingen. En dat loont zich.

the national, rock werchter, 2011

Matt Berninger is nog altijd even warrig. De klungelachtige opkomst tijdens de intro is daar een perfect voorbeeld van. De man kwam op en begon prompt met een papiertje te sukkelen, zich compleet onbewust van de 80 000 man voor hem.

Hij loopt nog altijd verloren op het reusachtige podium, laat de bindteksten over aan de overige bandleden en herinnert zich plots dat de drummer jarig was. "Een pracht van een verjaardag, want Bryan knalde deze ochtend in Polen tegen een deur en brak promt zijn neus." Niet dat we daar veel van gemerkt hebben, gelukkig maar.

The National is een band die volledig tot zijn recht komt in kleine donkere zaaltjes. De liedjes vol emoties en pijn horen dan ook niet echt thuis op een festivalweide. Toch wist de band ons opnieuw te overtuigen. Vooral de momenten waarop Matt zich volledig gaf waren magistraal: hij sloeg zijn microfoonstandaard kapot, schreeuwde het uit en dook tijdens 'Terrible Love' - net als altijd - het publiek in. Prachtig !

the national, rock werchter, 2011


Setlist

Ghost
Mistaken For Strangers
Afraid Of Everyone
Slow Show
Squalor Victoria
Blood Buzz Ohio
Conversation 16
Apartment Story
Abel
Sorrow
England
Fake Empire
Mr. November
Terrible Love

12:46 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.