04
jul

Rock Werchter : Eels ( donderdag @ Marquee )

Prins Filip doet het, Eels en de mannen van Fleet foxes doen het, ook ZZ-top deed het ooit: hun gezichten verschuilen achter een baard. In het geval van Eels geeft het de zevenkoppige band een bepaalde uitstraling. Mooi of niet, dat is eigenlijk op dit moment niet relevant. Het is vooral de muziek die van belang is, niet?

En in het geval van Eels was die subliem. Het minutenlange uitzinnige applaus na 'that look you gave that guy' was veelzeggend. Het was een moment dat ons deed terugdenken aan de hysterie tijdens het concert van Faithless, een tiental jaar geleden in vorst. Mr E was zichtbaar aangedaan. 'Wow, I feel like a beatle', klonk het oprecht gemeend.

eels, werchter, 2011

De man had er duidelijk zin in. E. die in verleden herhaaldelijk gekweld werd door depressies, onheil en een relatiebreuk, leek donderdag een vrij happy man. 'This is fun', schreeuwde hij tijdens het concert.

De setlist varieerde van ingetogen en intiem tot rockende blues. Allemaal heel indrukwekkend. Bovendien weet je nooit welke nummers de band gaat spelen. Zo kregen we vorig jaar op Pukkelpop een totaal ander concert te zien. Toen reageerde het publiek redelijk makjes, dit keer zat de sfeer er van in het begin in.

eels, werchter, 2011

Zonder twijfel een van de betere concerten van de voorbije vier dagen.

Setlist

Flyswatter
That’s not really funny
Prizefighter
My Beloved Monster
Fresh Feeling
Tremendous Dynamite
Love of the Loveless
Fresh Blood
Saturday Morning
That look you gave that guy
Hot fun in the Summertime (cover Sly & The Family Stone)
Novocaine for the soul
I like Birds
Souljacker, Part I
Looking Up

12:18 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.