03
jul

Rock werchter: James Blake ( donderdag, Marquee )

"There's a limit to your love". Elke liefde kent zijn grenzen. En ook onze liefde voor James Blake heeft voorbije vrijdag zijn grenzen bereikt. Sneu, want het was niet eens zijn eigen schuld.

rock werchter, james blake, 2011

James maakt minimalistische muziek die gedomineerd wordt door stiltes. Op werchter werden die stiltes echter opgevuld door het geroezemoes in de tent én het kattengejank van Anouk. Het wordt tijd dat Herman Schueremans op zoek gaat naar een nieuwe locatie voor de marquee. Het kan toch niet dat het lawaai van het hoofdpodium te horen is op de hele weide, zeker als je weet dat die geschikt is voor 82000 man ?

Toegegeven, James Blake's dubstep is niet echt toegankelijk. Donkere, hevige bassen. Bij momenten funky en dansbaar. Soms magistraal, soms hevig, soms kippevelmoment. Muziek, die uit het hart komt en je meteen met verstomming achterlaat.

Niet echt muziek voor op een groots festival, eerder iets om thuis in de zetel rustig naar te luisteren of voor in kleine zaaltjes. Volgende keer toch maar in de botanique of de ancienne belgique?

rock werchter, james blake, 2011

Setlist :

1. Unluck
2. Give Me My Month
3. Tep & The Logic
4. I Never Learnt To Share
5. Lindisfarne
6. CMYK
7. Limit To Your Love
8. Klavierwerke
9. AWD
10. The Wilhelm Scream

14:55 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.