02
jul

Rock werchter : Beady eye (donderdag @ marquee)

Over Liam Gallagher kan je veel zeggen: arrogant, reincarnatie van John Lennon, superster, nietsnut, ... Feit is dat hij al een hele carriere achter de rug heeft. Zo stond hij - toen nog met Oasis - twee jaar geleden al eens op het hoofdpodium. Succes alom, alleen lag toen de nadruk te veel op de persoon Gallagher zelf en de vele ruzies met zijn broer.

beady eye,liam,gallagher,rock werchter,2011

Met Beady Eye staat voor het eerst weer een band op het podium. Een band die het weer fun vindt om te spelen. Maar ook een band die zich opnieuw moet bewijzen. Geen hoofdpodium dit keer voor fiere Liam, wel een iets bescheidener tent. Of Beady Eye ooit weer de superstatus van weleer zal bereiken, zal afhangen van de volgende albums én de eventuele hits.

Want daar wringt het schoentje. Met 'different gear, still speeding' heeft de band een leuk plaatje afgeleverd, de nummers zijn echter nog redelijk onbekend bij het grote publiek. Maar het potentieel is er. Liam is een klassezanger met een schitterende stem die het concert tot een hoger niveau tilt. Dat hij niet putte uit het materiaal van Oasis, dat siert hem.

Bovendien stond hij er. Net als altijd droeg hij een parka, dit keer mét witte sneakers. Voor de gelegenheid had hij een witte sjaal rond zijn hand gedraaid. Leuk was de interactie met het publiek met kushandjes en knipoogjes naar zijn (hoofdzakelijk) engelse fans. Dat verwacht je niet van hem.

 

beady eye,liam,gallagher,rock werchter,2011

 

De setlist lijkt als twee druppels water op die van het concert in de AB : Singles 'millionaire', 'the roller' en 'bring the light' volgden elkaar vrij snel op in het begin van het concert. Wat volgde waren niet echt wereldschokkende nummers, maar wel redelijk herkenbaar. Het is duidelijk dat de band zijn inspiratie heeft gezocht bij muziek uit de jaren zestig of zeventig. Liam is dan ook een enorme fan van de Beatles.

Gemengde gevoelens na het concert: volgens de fans schitterend, volgens anderen saai. Het zal Liam worst wezen...

 

beady eye,liam,gallagher,rock werchter,2011

 

Setlist :

Four Letter Word
Beatles And Stones
Millionaire
The Roller
Bring The Light
Standing On The Edge
Kill For A Dream
Three Ring Circus
The Beat Goes On
Man Of Misery
Morning Sun
WigWam
Son Of The Stage

17:31 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

het was SCHITTEREND !!!!
Liam is the max ;-)

Gepost door: ilse vanheusden | 04-07-11

Reageren op dit commentaar

en ik heb zen microfoon te pakken gekregen, zalig concert..

Gepost door: Joachim | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.