30
jun

Werchter 2011 : 10 om te zien

1. Warpaint - ‘Dreamy vocals with off-kilter hazy guitars’

Sinds de vier bevallige dames van Warpaint opgenomen werden in de BBC Sound of 2011-lijst, zijn ze aan een steile opmars begonnen. Debuutalbum ‘The Fool’ werd ontvangen met lovende woorden in de pers en ook live weten ze te overtuigen. Geloof me, dit wordt 1 van de hoogtepunten van Rock Werchter.

Hun muziek is een mengeling van psychedelisch, folk en new-wave: dromerig, magisch en hypnotiserend.

( Marquee - donderdag 30 juni - 15:30 tot 16:20 )


2. Beady Eye - 'Fuck Oasis !'

Is er nog leven na Oasis? Voor Liam Gallagher wel, want samen met de overige bandleden (zonder Noel) begon hij Beady Eye. Hun muziek: retrorock uit de jaren zestig en zeventig, genre Beatles zeg maar.

Dit moet je zien want Liam is en blijft een rockster mét 'n ego en attitude. Echter: verwacht geen Oasis nummers, dat tijdperk is voorbij.

beady eye, liam gallagher

( Marquee - donderdag 30 juni - 23:10 tot 0:10 )

3. Triggerfinger - knallen

Onze nationale trots. Ze door omstandigheden nog niet aan het werk gezien, maar daar gaat vrijdag verandering in komen !

( Main stage - vrijdag 1 juli - 16:20 tot 17:20 )

4. Arctic Monkeys - suck it and see

Hét geluid van een nieuwe generatie, een band die mede door het internet groot geworden is, 1 het strafst verkopende Britse debuut ooit, ... Kortom: een band die enkel met superlatieven te omschrijven is. Ze stonden al vele malen op Werchter én Pukkelpop. Hun nieuwe cd 'suck it and see' is pas uit en ook die is een topper. Benieuwd hoe dit live gaat klinken.

( Main stage - vrijdag 1 juli - 21:05 tot 22:20 )

5. Arsenal - Waar is dat feestje ?

Nog voor hun nieuwe cd (nvdr: Lokemo) in de winkel lag en nog voor er ook maar één single bekend was, wist Arsenal de Ancienne Belgique maar liefst 5 keer uit te verkopen. Arsenal is hot, daar kan geen twijfel meer over bestaan.

( Main stage - vrijdag 1 juli - 01:00 tot 02:00 )

6. Elbow - wAZDA ?

Sfeer, een schitterend geluid, sterke teksten én een schat van een frontman. Elbow wist lange tijd uit de spotlights te blijven, maar in 2008 kwam dan toch de grote doorbraak. ‘Seldom Seen Kid’ was goed voor een Mercury Prize. In de UK zijn ze enorm groot en verkopen ze zonder problemen hele stadions uit.

( Main stage - zaterdag 2 juli - 18:00 tot 19:00 )

7. PJ Harvey - The Words That Maketh Murder

Ik zag ze zo'n kleine twintig jaar geleden al eens aan het werk op het voormalige Torhout/Werchter. Ze droeg toen een kort roze pakje. Nu staat ze er weer. Met ‘Let England Shake’ leverde ze - hoe kan het ook anders - een meesterwerkje af. Het plaatje is een reflectie over Engeland, nationalisme en oorlog.

( Main stage - zaterdag 2 juli - 19:40 tot 20:55 )

8. The vaccines - What do you expect ?

Amper 1 nummer hadden ze uit - amper een kleine twee minuten muziek - toen de BBC the Vaccines nomineerde als 'sound of 2011'. Tegelijkertijd werden ze meteen gebombardeerd als redders van de gitaarrock. Het schiep meteen torenhoge verwachtingen... Verwachtingen die ze moeiteloos waarmaakten.

Wees er op tijd bij, want dit optreden is voorbij voor je het weet !

( Marquee - zondag 3 juli - 14:25 tot 15:05 )

9. Kasabian - de nieuwe Oasis ?

In Groot-Brittannië zijn ze enorm populair en staan ze op hetzelfde niveau als Kings Of Leon en Foo Fighters. Onbegrijpelijk dat ze hier nog niet doorgebroken zijn. Komt daar nu verandering in?

( Main stage - zondag 3 juli - 15:50 tot 16:50 )

10. Kaiser chiefs - terug van weggeweest

De kaiser chiefs voorstellen hoeft niet meer. Van 2006 tot 2009 stonden ze maar liefst vier jaar op rij op Werchter. Nu, een sabatjaar later, zijn ze er weer. Met 'The Future Is Medieval' en maar liefst 20 nieuwe nummers zouden ze voor een compleet nieuwe set kunnen zorgen. Vergeet voor een keertje het oude werk en laat ons aub eens genieten van wat nieuw werk... please please please.

( Main stage - zondag 3 juli - 17:20 tot 18:20 )"Ideaal" parcours :

Donderdag : Marquee time !
Warpaint, Seasick Steve, The Hives, James Blake , Eels, Beady Eye en Hurts.

Vrijdag : Kamperen voor het hoofdpodium
Lissie, Triggerfinger, the National, Arctic monkeys, Kings of Leon, Arsenal.

Zaterdag : Uitslapen !
I blame coco, Elbow, PJ Harvey, Magnetic man, Coldplay

Zondag : Moeilijke keuzes.
The vaccines, Kasabian, Kaiser chiefs, Grinderman (of toch maar Brandon Flowers?), Iron Maiden (Robyn ?), Digitalism.

11:09 Gepost door Kris Lardenoit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.