23
jun

Warming up for friday!

Heyo fans van de duivelsnootvibratie!

Morgen begint onze jaarlijkse driedaagse heidense viering van de zomer! Tijd om er tegenaan te gaan!

Was er de allereerste al bij als gamin met nekhaar en verdwaalde puisten en heb vorig jaar erg genoten van de 15de editie, al moet ik zeggen dat mijn schenen na Soulfly minder tevreden waren...^^

Bon, dit jaar ga ik enkel vrijdag en zondag. Deels omdat het anders wat zwaar wordt en deels ook omdat ik de meeste bands die de moeite zijn en op zaterdag spelen al gezien heb. Sy Diabolo, maar een halfuurtje is toch wat weinig. De kans om jullie aan het werk te zien komt nog wel is...

Hieronder de bands die ik de moeite vind. De eerste 4 ga ik niet zien omdat ik er niet vroeger geraak. Sepultura zal de kick-off zijn, nice!

FM en PROTEST THE HERO om op te warmen. Oud en jong brengen lekkere authentieke metal/rock riffs. Vrijdag staat toch in het teken van de meer rockier metal met grijsaards als oa Foreigner, Journey en de Scorpions dus dat lijkt me ideaal.

Vervolgens DIO DISCIPLES. Dio maybe dead but his spirit still lives! Is een band met oa drie voormalige leden die nummers van Dio brengt om zijn muziek levend te houden. Van wat ik op Youtube heb gehoord zeker de moeite!

THE BLACK DAHLIA MURDER is de volgende op de lijst. Ben grote fan van At the Gates en deze mannen hun melodische deathmetal is echt wel te pruimen. Dat ze hun inspiratie bij voorgenoemde zijn gaan halen is duidelijk maar hebben toch een eigen sound. Als't goed is, gaan we misschien een koopje doen ^^.

Verplichte kost: SEPULTURA. Al fan van Beneath the Remains. Tja, was één vd eerste bands die ik leerde kennen. Heb ze niet echt gevolgd na Roots maar toch, kan je niet laten liggen als je er bent. Leuk dat de broers er steeds samen zijn hé. Kijk vooral uit naar de nieuwe nummers van Cavaleira Conspiracy zondag... wie weet krijgen we al een voorproefje!

En dan, de totale verassing: JOURNEY! Deze staat op m'n niet te missen lijstje. De eerste keer dat ik hoorde dat die ouwe rakkers naar Graspop kwamen dacht ik, o jee... Toen hoorde ik hun nieuwe album Eclips en werd van m'n sokken geblazen! Suppervette nummers, niet hard maar ook net niet te soft. Staan verschillende hits op! Heb ondertussen ook hun 'best off' gedownload en draai die nieuwe bijna elke dag. Zeer benieuwd!

HEAVEN SHALL BURN. Ken ik niet maar klinkt allezins lekker. Als het kan ga ik ze zien.

KORN, ken ik al van hun eerste album. Medegrondleggers vd newmetal-sound. Eigen geluid, speciaal karakter en een charismatische frontman. Hun nummers zijn down to earth en herkenbaar. Moest er eerst niet van weten maar zet het toch nooit af ^^. Staan op de mainstage en als de zon schijnt kan dit best aangenaam worden...

Heb THE DAMNED THINGS vandaag pas voor het eerst gehoord bij het lijstje maken voor morgen en wow, wtf! Drie gitaristen, Anthrax, Fall Out Boy!!! Klonk supersupervet! Metalrock vd bovenste plank, werd er vrolijk van! Dit zou één vd mooiere momenten kunnen worden...

VOLBEAT dan. Elvis on steroïds. Hun twee laatste albums zijn echt heel goed. Vooral in het controversiële laatste zit veel afwisseling en worden metallicametal, alternative, punckrock en elvisrock door elkaar gemixed. Speelden oa in het voorprogramma van Metallica en worden alleen maar beter. Knaller!

De hoofdact van de dag wordt ICED EARTH. Sy Parkway Drive, ma jullie spelen op hetzelfde moment. Heb vandaag al de helft van Iced hun repertoire erdoor gedraaid en heb er zin in! De laatste keer dat ik ze zag was in Hof-Ter-Loo in Antwerpen waar ze een driedelige set brachten, the Dark Saga - Something Wicked - The Horror Show. Schitterend optreden was dat met een cool podium, de achtergrond werd elke keer aangepast. Dit is hun laatste tour met Matt Barlow, snifsnif, en misschien spelen ze al nummers van hun aankomende album. Ooh yeah!

SCORPIONS sluiten af. Is eerlijk gezegd van voor mijn tijd en doorgaans niet echt mijn meugd maar na een 'zware' dag zal dat wel meevallen. Hebben toch hun hits, Send me an angel, winds of change, another piece of meat, ... Gezellig ^^. Dit zal trouwens de laatste keer zijn want hebben aangekondigd niet meer te zullen touren.

Hope to see you there! Zaterdagmorgen post ik zeker de reflecties vd dag, wat pics en m'n lijstje voor zondag!

Hailing from Aalst!

Stevie

18:21 Gepost door Pieter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.