23
jun

In blijde verwachting

Wat verwacht ik van Graspop? Straalbezopen veertigers met een zonneslag, begraven onder een berg bekertjes en al dan niet lege pakskes friet, met liefst nog een lange friet als snor, vastgeplakt met mayonaise. Dat was mijn prilste kennismaking met graspop, de eerste aanblik toen ik in 1998 voor de allereerste keer voet zette op een festivalweide. En dat verwacht ik dit jaar terug: een gezellig familiefestival, waar rockers van alle leeftijden jaarlijks hun patatten komen afgieten tegen de omheining, zich geen reet aantrekkend van de afkeurende blik van security en de aanwezigheid van toiletten vijftig meter verder. Akkoord, er verandert wel iets: elk jaar is er veel meer volk, vooral meer jòng volk. Maar 't zijn ouwe zakken die daarover zullen zagen. Het enige wat ik daaruit besluit is dat de muziek beter wordt. Ik ontdek alleszins regelmatig nieuwe dingen.

opethZo is Opeth er in geslaagd jaren aan mijn aandacht te ontsnappen. Toen ik ze in 2003 op graspop aan het werk zag, dacht ik "Wat een trage kak is dat"? Acht jaar later moet ik m'n mening volledig herzien. De schoonheid van deze progressieve muziek is een lust voor het oor. De wisselingen in tempo, akoestische gitaar, wisselingen van grunt en zang verleiden me om tussen alle examens door toch weer een jaarlijkse voet op Desselse bodem te plaatsen.

21:49 Gepost door Jan Klaas Van Den Meersche | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Yow Jan Klaas!
De omheining afgieten naast de Marqee is gisteren alvast aardig gelukt! ^^ Zullen er ook zijn morgen en Opeth staat op de lijst, live zijn ze schitterend, veel afwisseling, van black naar pink floyd en terug, ge moet het maar doen...
See you there maybe!?
Stevie

Gepost door: Stevie De Waegeneer | 25-06-11

Reageren op dit commentaar

Zeker! Geniet van een laatste keer Judas Priest! Jammer da'k hun laatste vertoning in België aan 't missen ben :)

Gepost door: Jan Klaas | 25-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.